(foto: Bert Wolters)
(foto: Bert Wolters) Foto:

Elst luidt met Greenpeace noodklok voor het klimaat

ELST - De protestantse gemeente in Elst luidt zaterdag 1 december met Greenpeace de noodklok voor het klimaat. Niet alleen in Elst, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid. Het is nu tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen wordt daarom de noodklok geluid op bijna 200 plaatsen verspreid door heel Nederland.

Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo. Om twee minuten voor twaalf worden er op bijna tweehonderd plekken in heel Nederland de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee. In elke provincie in Nederland wordt de noodklok geluid en zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg.

Lunch

Na het luiden wordt een duurzame lunch gehouden in De Ruimte (opgeven via woltersbw@gmail.com), waarna een korte presentatie over het klimaat gecombineerd wordt met een gesprek over wat we kunnen doen om de aarde leefbaar te houden.