Overwinning is binnen. (foto: Leo Smid)
Overwinning is binnen. (foto: Leo Smid) Leo Smid

Xanthos D1: eerste zege

ZETTEN - Dinsdag 20 november stond een uitwedstrijd gepland tegen N.V.C. uit Nijkerk. Door de afwezigheid van coach Pascal van Meerten ging Leo Smid mee ter vervanging.

Door een sterk begin in de eerste set wist Xanthos meteen een voorsprong te pakken. N.V.C. maakte veel fouten en Xanthos profiteerde hiervan. Naar mate de set vorderde kwam N.V.C. meer op gang en moesten de dames uit Zetten een tandje harder werken. Dit resulteerde in een 23-25 winst.

De tweede set begon Xanthos ook weer met een voorsprong. Helaas kantelde de set vanaf de 12-11 en begon N.V.C. uit te lopen. Xanthos kon terug komen tot 22-21, maar na een cruciale beslissing van de scheidsrechter verloor Xanthos de set met 25-22.

De overwinning van set twee voor de dames uit Nijkerk zorgde voor nieuwe energie. Zij begonnen sterk aan de derde set en Xanthos had de opdracht om terug te komen. Dit zorgde voor een spannende set tot de 16-16. Vanaf dat moment lijkt er een knop om te gaan bij Xanthos en slepen zij de winst binnen met een setstand van 21-25.

Tot slot werd er de laatste set weer begonnen met een achterstand. Maar na een goede serviceserie van Joy Haggenburg en een goede spelverdeling van Melissa Burgers werd er een 18-25 op het scorebord genoteerd. En is de eerste winst een feit in de 1e klasse!