Ellen Kampman. (foto: Jan Harryvan)
Ellen Kampman. (foto: Jan Harryvan)

Lezing over de rol

van voeding bij kanker

ZETTEN - Kan bepaalde voeding helpen bij het voorkomen van kanker? Op woensdag 12 december kan Prof. Dr. Ir. Ellen Kampman je hier meer over vertellen. Ze is dan van 20.00 tot 21.30 uur te gast in de Bibliotheek Zetten in het kader van de ‘Universiteit van Overbetuwe’.

Is een glas rode wijn per dag nou wel of niet goed voor je gezondheid? En kun je van het eten van rood vlees echt kanker krijgen, of valt dat wel mee? Ellen Kampman is hoogleraar kanker en voeding op Wageningen University en heeft veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op onze gezondheid. In haar lezing in de Bibliotheek Zetten geeft ze een overzicht van de rol van voeding en leefstijl bij kanker. Ze gaat ook in op de vraag of er voedingsmiddelen zijn waarmee je je leven kunt verlengen, als je eenmaal ziek bent.

Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom bij deze lezing. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe.