Dewi en Jade na afloop van hun eerste wedstrijd. (eigen foto)
Dewi en Jade na afloop van hun eerste wedstrijd. (eigen foto)

Mooi debuut DGV turnsters 4e divisie

DODEWAARD - Het wedstrijdseizoen 2018-2019 voor de selectieturnsters van DGV Dodewaard is op 17 november weer begonnen. De 4e divisie turnsters kwamen dit seizoen voor het eerst in actie.

Myla van Dijk en Elisa Roumimper waren helaas geblesseerd, waardoor DGV met twee turnsters naar de nieuwe turnhal de Sportcube in Nijmegen ging. Jade van Dodeweerd en Dewi Boumans, beiden pupil 1, turnden hun eerste wedstrijd in deze divisie. Voor Dewi was het zelfs haar allereerste wedstrijd sinds zij bij DGV Dodewaard is komen turnen.

De meiden begonnen de wedstrijd met hun vloeroefening. De afgelopen weken hadden zij hard getraind om de nieuwe oefening, voor het eerst op muziek, onder de knie te krijgen. Daarna door naar sprong, waar zij een overslag over de kast en salto lieten zien. Bij dit onderdeel werd Dewi keurig vierde. Op brug liet Jade een erg mooie oefening zien, met de hoogste moeilijkheidsgraad van haar wedstrijd. Ze behaalde dan ook verdiend een eerste plaats op dit toestel. Tenslotte stond het altijd lastige onderdeel balk op het programma. Helaas vielen zowel Jade als Dewi er tijdens hun oefening vanaf.

In het eindklassement eindigde Jade net naast het podium op de vierde plaats, Dewi werd twaalfde. De komende tijd gaan de meiden verder trainen voor de tweede plaatsingswedstrijd in februari, waar hopelijk Myla en Elisa ook weer van de partij zijn.