Van links naar rechts:
Willem Hermans, Brigitte Jansen, Marieke Leneman, Vincent Mulder 
(foto: Sterre Hermans)
Van links naar rechts: Willem Hermans, Brigitte Jansen, Marieke Leneman, Vincent Mulder (foto: Sterre Hermans) Foto:

Dorpsvuurwerk Valburg

alleen mogelijk met uw steun

VALBURG - Zoals ieder jaar organiseren wij als Het Zwarte Schoap ook nu een gezellig samenzijn op het Molenhoekplein in Valburg met Oud&Nieuw. Is dit dan nieuws? Nee, dit op zich niet. Wat wel nieuw is, is dat we om 23:00 uur al beginnen en zoveel mogelijk buurtbewoners willen verzamelen op het Molenhoekplein, net als met Valburg1225.

"We gaan de ouderen bewoners weer ophalen en stoppen om 02:00 uur in plaats van dat we doorgaan tot 's morgens vroeg. We beperken de overlast voor omwonenden en houden het leuk voor iedereen. De bedoeling is dan dat er een spectaculaire vuurwerkshow wordt afgestoken door een specialist. Centraal, waardoor er beperkt wordt afgestoken, wat wellicht over een aantal jaar verplicht wordt. Minder overlast voor honden en andere dieren.

We gaan weer verbinden, jongeren met ouderen inwoners die het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar inluiden met een nieuwe traditie. Hier is wel geld voor nodig en veel ook. Gelukkig konden we ons inschrijven op Overbetuwedoet.nl waar ons initiatief al goed gesteund wordt. Helaas is dit niet voldoende om het feest doorgang te laten vinden op de manier zoals we bedachten. Dus heeft u uw cheque nog niet gedoneerd en draagt u Het Zwarte Schoap een warm hart toe of kunt u een deel van uw vuurwerkbudget missen? Ga dan naar overbetuwedoet.nl of doneer uw cheque bij Attent. Ook de andere initiatieven zijn het nalezen waard. Zullen we mooie herinneringen maken?"