Magna Voce zingt in Valburg

VALBURG - Zaterdag 1 december om 19.00 uur zal het gregoriaans koor Magna Voce de gezangen verzorgen tijdens de eucharistieviering in Valburg, waarin pastoor Gerard Peters zal voorgaan.

De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest, de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. De gregoriaanse gezangen in de adventstijd zijn ieder weekend weer anders van klank en beleving, en passen bij het thema van de viering.

De 1e Advent heeft als thema 'Gerechtigheid'. Het introitus Ad te levavi animam meam en het Alleluia Ostende nobis Domine zullen weer de vertrouwde klanken zijn, als ook het offertorium Ad te Domine levavi animam, en het communio Dominus dabit.

Tijdens de communie zal het koor het alom bekende Rorate Caeli zingen waarbij afwisselend door koor en parochianen gezongen wordt. De voorbereiding op het kerstfeest is een tijd die wij samen invullen en inhoud geven, 'naar toekomen' (Advenire). Daarom nodigen wij een ieder ook uit om samen met ons deze Adventstijd in te luiden en de komst van Jezus voorbereiden. Het belooft een mooie viering te worden in de Valburgse parochiekerk, waar de zang en bezinning de bezoeker al in de juiste sfeer zal brengen.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout en Harry Wassenberg uit Heteren en Harry van Kempen uit Elst; het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.