Wat? Stoelyoga? (foto: J. Zwier)
Wat? Stoelyoga? (foto: J. Zwier)

Cursus stoelyoga met hersentraining

ELST - Ouderdom komt met gebreken is een veel gehoorde uitspraak. Maar ouderen zijn zelf verantwoordelijk of ze dat passief accepteren of er actief iets tegen gaan doen. De cursus begint in januari 2019 onder de naam stoelyoga met hersentraining en staat onder leiding van de ervaren yogadocente Gerda Wolff.

De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen).

Deze cursus is met name ook toegankelijk en geschikt voor hen die in een rolstoel zitten!

Effecten die deze cursus wil (helpen) bereiken, zijn: het vermogen om dingen beter te onthouden; het reactievermogen oefenen; probleemoplossend leren handelen; Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan! Dit kan tot uiterlijk 07 december. Gelrepas kan gebruikt worden.

De cursus is vanaf 07 januari op de maandagmiddag van 13.30 – 14.30 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat 49, Elst. Deelname: 85 euro per 19 lessen. Informatie en aanmelden bij Nelleke Beckering: 0481 840708; e-mail: nellekebeckering3@gmail.com; www.fortefit.nl.