Kerstsfeer. (foto: Dini Huijbers)
Kerstsfeer. (foto: Dini Huijbers)

Kerstmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Het Sinterklaasfeest is weer in zicht, een spannende tijd, vooral voor kinderen, maar ook volwassenen kijken naar de decembermaand uit. December kan ook wel de feestmaand van het jaar worden genoemd.

Zodra Sinterklaas weer is vertrokken kijken veel mensen alweer uit naar kerstmis. In Slijk-Ewijk is daar rekening mee gehouden, want op vrijdag 7 december wordt er in dorpshuis Beatrix een gezellige kerstmarkt gehouden. Er zijn kerstbomen te koop, dus iedereen kan direct de kerstsfeer in huis halen.

Op de markt is een diversiteit aan spullen. Kramen met kerstspullen en versieringen, maar ook oliebollen, glühwein en andere lekkernijen. Na de markt is het gezellig om even in de serre te zitten met een kopje koffie en wat lekkers. Daarna is het niet meer zo erg om de kou weer in te moeten.

Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. "Wilt u op deze gezellige markt nog een kraam huren? Wees er snel bij, want er zijn er nog maar een paar. Mail naar Dini Huijbers: ralfendini@dinih.nl of bel 06 36565385."

'Open Tafel' op Zorgboerderij

LIENDEN - "Heeft u zin om eens gezellig met anderen te eten op een mooie locatie en kennis te maken met onze gasten? Dan kunt u donderdag 6 december aanschuiven voor een heerlijke maaltijd op ons dakterras."

"Het menu wordt samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek. U bent van harte welkom vanaf 12.30 uur. Wij serveren dan een zuurkoolschotel met appel en spekjes met als toetje griesmeel met sinaasappel. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee.

Graag aanmelden, dit kan tot de maandag voorafgaand aan de open tafel. Het aantal plaatsen is beperkt. De prijs bedraagt 7,50 euro per persoon (exclusief drankjes). Mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden."

Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6, Lienden; 0488 483208; info@hoogbroek.nl.