Prinsenpaar Erik en Eva. (foto: Magda Essers)
Prinsenpaar Erik en Eva. (foto: Magda Essers) magda Essers

Prinsenwissel CV De Toorenuulen

DRIEL - Nadat carnavalsvereniging De Toorenuulen op het Uulenlied, gespeeld door kapel 3l werden binnengehaald, nam de president het woord en verwelkomde de vele opgekomen Drielenaren.

Ook een welkom werd er uitgesproken aan CV de Waalkanters met Prins John de Trucker en zijn gevolg. De verenigingen die hadden meegedaan aan de eerste verlichte optocht werden welkom geheten. Om 21.11 werd het prinsenpaar Gijs de 2e en prinses Truus naar voren gehaald. Zij kregen veel lof toegesproken voor de twee jaar dat zij het prinsenpaar waren geweest. Zij kregen een afscheidskado.

En nadat prins Gijs een dankwoord had gesproken en ieder raadslid een paraplu met de uul had gegeven werden zij van de versierselen ontdaan. Daarna verlieten zij de zaal met de postbodefiets. Beiden zijn namelijk postbestellers in onze gemeente. Het gordijn van werd gesloten en men was in afwachting van het nieuwe prinsenpaar.

Om 22.11 werd het gordijn geopend en daar stonden ze dan, prins Erik de 1e met zijn prinses Eva. Zij werden geïnstalleerd en kregen de prinsenketting omgehangen. Daarna was het prins Erik die de oorkonde voorlas. Nadat hij zijn prinses de onderscheiding had omgehangen kwamen de raadsleden en de door de prins genodigden het toneel op om de onderscheiding in ontvangst te nemen. Hij gaat twee jaar regeren als prins Erik de zoute, afgeleid van de zoutkamer uit Elst, waar zij eigenaar van zijn. Daarna opende zij met een dans de feestavond en werd het gezellig in De Oldenburg op de muziek van DJ Robin. CV De Toorenuulen kan terugzien op een geslaagde prinsenwisselavond.