Afstraffing voor DFS: 6-0

OPHEUSDEN - Na twee minuten onthield de matige scheidsrechter DFS een glaszuivere strafschop na een overtreding van achteren op Arends. Het eerste halfuur ging redelijk gelijk op, al waren de grootste mogelijkheden voor de thuisploeg.

De thuisploeg beschikte over veel lengte en men was dan ook gevaarlijk bij standaardsituaties. Na twee gevaarlijke momenten overleefd te hebben kwam de thuisploeg, na iets meer dan een half uur, op voorsprong toen een bal via de kluts voor de voeten van Broos verscheen die de voorsprong op het scorebord schoot, 1-0 Aan de overzijde leverde Bokila een prima voorzet af die helaas voorlangs verdween. In de slotminuut voor rust verdubbelde wederom Broos de voorsprong tot 2-0.

In de tweede helft kwamen de bezoekers slap uit de kleedkamer. Binnen tien minuten liep de thuisploeg vrij simpel, onder andere via een penalty, uit naar een 5-0 voorsprong. DFS stelde hier bar weinig tegenover. Acht minuten voor tijd werd het leed nog groter toen de zesde tegengoal viel. Persoonlijke fouten deden de Betuwenaren de das om. Voor DFS betekende dit de grootste nederlaag in vier seizoenen Hoofdklasse voetbal, zodat onze mannen met een zuur gevoel de terugreis naar de Betuwe moesten aanvaarden. Hopelijk kunnen onze jongens volgende week de draad weer oppakken voor de zware thuiswedstrijd tegen koploper RKAV Volendam.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (58.Gijs Grootendorst), Corné Davelaar, (65. Alex Scheffer) Rick van Walsem, Jim van Alst , Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila (79. Zefanho Kiriwenno)