Afbeelding
Foto:

Ooit iets met glas willen doen?

Dat dacht ik ruim 7 jaar geleden ook

OPHEUSDEN - Via vrijwilligerswerk in een museum voor vlakglas- en emaillekunst heb ik kennis gemaakt met glas in lood en Tifanny. Mijn eerste werkstuk onder begeleiding was een glas in lood raam met Franse lelie van Tiffany.

"Daarna ben ik in onze garage verder gegaan met het maken van diverse stukken. Al snel volgde een eerste opdracht voor een groot voorzetraam. Door de jaren heen heb ik mij verschillende technieken eigen gemaakt, af en toe met de hulp van medeglazeniers en hobbyisten. Zo is het glas in lood wat het is, glas in lood opsluiten.

Bij Tiffany worden stukjes glas omwikkeld met koperband en zo aan elkaar gesoldeerd. Na onze verhuizing naar Opheusden is werken met glas van een hobby in de garage verworden tot een passie met eigen werkplaats. Of het nu gaat om moderne of klassieke stukken, het blijft mooi hoe je kunt spelen met licht, kleur en het soort glas. Het zijn deze uitgebreide mogelijkheden waar ik mijn inspiratie vandaan haal. De mooiste stukken ontstaan wanneer er voor uitdagingen een oplossing gevonden moet worden. Met deze opgedane kennis en kunde wil ik graag anderen ook inspireren.

Ben je enthousiast over glas in lood en Tiffany? Ik geef workshops en cursussen in mijn werkplaats/atelier in Opheusden. Neem contact met mij op via een e-mail info@glaswerkplaats.nl, kijk op mijn website of kom een keer kijken in de glaswerkplaats.

Wie weet, tot ziens", aldus Pieter de Regt; www.glaswerkplaats.nl.