Bomen in herfsttooi
Bomen in herfsttooi

Dierengeluiden: Bomen

HETEREN - Ja, dit is het jaargetijde dat we last hebben van blaadjes op de rails en in de dakgoot. Bijna willen we dat de bomen dan maar omgehakt worden om ons van dit ongemak te verlossen. Maar dan vergeten we dat het er in dit jaargetijde prachtig uitziet en dat we kunnen genieten van de mooie kleuren die die herfstbladen met zich meebrengen.

En dat is nog alleen maar de herfst, maar ’s zomers als de bomen vol in blad zitten hebben we nog veel meer plezier van de bomen. Als het warm is en de zon schijnt is het heerlijk onder die boom met die blaadjes die zorgen voor schaduw en koelte. Bovendien kunnen wij niet leven in een wereld zonder bomen, die bomen zorgen er namelijk voor dat al onze uitgeademde lucht weer omgezet wordt in lucht die wij kunnen inademen. Onder invloed van de zon zetten de groene delen van de boom namelijk koolstofdioxide en water om in suikers waarbij dan zuurstof vrij komt.

Als je dat allemaal bij elkaar optelt, is het ongemak van een verstopte dakgoot of een vertraagde trein inderdaad maar een ongemak. We hebben dan wel een maandje last, maar een aantal maanden plezier van de bomen. Wil je verschillende bomen zien, dan kun je op Landgoed Overbetuwe nu naar de prachtige herfstkleuren komen kijken en in de zomer de vele soorten bomen komen bekijken en misschien determineren.

Je vindt ons natuurlijk aan de Uilenburgsestraat 3 in Heteren, waar je na de wandeling in de kantine kan genieten van een lekker kopje thee of koffie. Ga je met een groepje wandelen en wil je wat drinken, bel dan met Corry, 06 30006376, zodat zij voor meer mensen voor koffie en eventueel iets lekkers kan zorgen.