Curling is een sport die steeds populairder wordt, ook op de Elster ijsbaan. (foto: Jaleesa Derksen)
Curling is een sport die steeds populairder wordt, ook op de Elster ijsbaan. (foto: Jaleesa Derksen)

Curlen op Winterfestijn steeds populairder

ELST – Curlen is allang geen suffe sport meer. Curlen is hartstikke hip. Dat blijkt ook uit de populariteit van de sport tijdens het Winterfestijn in Elst. Het is inmiddels al jaren een van de populairste activiteiten op de ijsbaan en is altijd volgeboekt. Daarom heeft het Winterfestijn een extra avond ingelast.

De combinatie van gezelligheid, samen bezig zijn en het competitie-element is volgens de sponsorcommissie de reden voor de grote vraag naar het curlen. Maar de populariteit van de sport neemt ook buiten het Winterfestijn toe. Het is een olympische sport en vorig jaar was er zelfs een heuse Curlingshow op tv.

De curlingcompetitie op de Elster ijsbaan wordt georganiseerd door Landgoed Welderen en hockeyvereniging HCOB. Curling is een strategische ijssport voor jong en oud. Twee teams van vier spelers gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan. Typerend voor curling is de bezem. Door de bezem snel en met druk over de baan te vegen, ontstaat er wrijving en blijft je steen zo lang mogelijk in beweging. Breng zoveel mogelijk stenen van je team zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels op de ijsbaan.

De curlingwedstrijden vinden plaats op zondag 16, dinsdag 18, vrijdag 21 (vol), donderdag 27 en zaterdag 29 december. De halve finale is op donderdag 3 januari. De finaledag wordt gehouden op zaterdag 5 januari. Je kan je team nog opgeven via www.winterfestijnoverbetuwe.nl.