Vrede kun je leren

HEMMEN - De terreuraanslagen in Europa van de afgelopen jaren kunnen we ervaren als onveilig, als oorlog, een dreiging waartegen we ons niet echt kunnen beschermen. Waar we wel invloed op hebben, is hoe we hiernaar kijken en mee omgaan.

"Aan de hand van denkers over geweldloze communicatie leidt ds. Martin de Jong, consulent van de Vluchtheuvelgemeente, ons deze avond in in het vak van Vrede. Vrede ontstaat en groeit bij mentale hygiëne. Hieraan moet je net zo hard en toegewijd werken als aan fysieke hygiëne. Mindfulness, geweldloze communicatie en compassie komen aan de orde, en zijn van toepassing thuis, op school en ons werk. Aandacht voor de ziel en het verlangen van de mens zijn eigen aan het christelijk geloof. Deze aandacht geven we elkaar deze avond in gesprek én in stilte."

De bijeenkomst is woensdag 21 november van 20.00 - 22.00 uur in het Zendingslokaal in Hemmen. Toegang is gratis. Koffie en thee kosten 0,80 euro. Vrijwillige bijdrage na afloop. Dit is een activiteit van de regionale werkgroep V&T Het Gele Boekje (www.gele-boekje.nl).