Voor jong en oud. (foto: Hans de Zwart)
Voor jong en oud. (foto: Hans de Zwart) Hans de Zwart

Vogelshow in Ochten

OCHTEN - Van 22 november tot en met 24 november toont de vogelvereniging Ochten allerlei soorten kanaries, parkieten, papegaaien en andere tropische vogels in het Dorpshuis in Ochten.

De jaarlijkse show trekt altijd veel bezoekers van jong tot oud. Voorafgaand aan het evenement is op woensdag een belangrijke vogelkeuring. Deelnemers brengen hun gevederde vrienden in topconditie naar de tentoonstellingszaal. Landelijke keurmeesters beoordelen de vogels op diverse kenmerken per soort. Er is een groot aantal prijzen te verdelen. Voor de eigenaars van de winnaars is zo'n prijs vaak een kroon op het werk van jaren.

Het publiek is welkom op donderdag van 19:30 tot 22.00 uur, vrijdag van 14:00 tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 10:00 tot 15.00 uur. Deskundigen beantwoorden graag vragen over vogels en het houden van vogels. De entree is gratis en er is gelegenheid om iets te drinken. Het Dorpshuis staat aan Dr. Van Drielplein 2 in Ochten.

Sfeervolle wintermarkt in Kesteren

KESTEREN - Ondanks de nu nog warme buitentemperaturen zal door de Voorhofgemeente de jaarlijkse sfeervolle wintermarkt worden georganiseerd.

Deze zal plaats vinden op zaterdag 24 november op de hoek Tielsestraat - Markstraat. (ingang Markstraat). In het sfeervolle koetshuis is er gelegenheid tot het nuttigen van diverse lekkernijen. Gedacht moet worden aan koffie met gebak, op oudhollandse wijze bereide snert, glühwein et cetera. Ook worden er op deze markt oliebollen gebakken. Tijdens deze markt zal ook het winkeltje van De Voorhof geopend zijn. Deze is al gedeeltelijk ingericht in te het teken van de komende kerst. Er is voor elk wat wils. Ieder wordt van harte uitgenodigd. De gehele markt is overdekt en vangt aan om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur.