Prachtige Engelse koormuziek in Lent

LENT - Kom genieten van prachtige Engelse Koormuziek op zondag 18 november om 19:00 uur in Lent.

Deze Choral Evensong wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Maria Magdalena Parochie en de Protestantse gemeente de Vierplek. Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van musicus-theoloog Hanna Rijken verzorgt de koorzang.

Een Choral Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk en komt uit de kloostertraditie. De populariteit van de Choral Evensong groeit enorm in Nederland en dat bleek ook bij de eerste Choral Evensong in Lent in februari van dit jaar. De hoogwaardig uitgevoerde muziek in combinatie met een aantal eeuwenoude rituelen maakt dat mensen met, maar ook zonder kerkelijke achtergrond de Choral Evensong prachtig vinden.

De Evensong vindt plaats om 19:00 uur in de O.L.V. Maria Geboortekerk Pastoor van Laakstraat 42 in Lent. Vanaf 18.30 uur is de kerk open. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom!

Mantelzorg-ontmoetingsochtend Dodewaard

DODEWAARD - Op dinsdagochtend 20 november start Huis van Dodewaard om 10. 30 uur met een mantelzorg-ontmoetingsbijeenkomst voor oudere inwoners. Deze ontmoetingsochtenden dragen een klein beetje bij aan het zware bestaan als mantelzorger.

Doel is vooral even ontspannen en samen koffie te drinken. Daarbij is er natuurlijk alle tijd en ruimte om zorgen en mooie momenten met elkaar te delen. De huisarts, predikant Martin Bil en de thuiszorg STMR zijn deze eerste ochtend aanwezig. Vrijwilligers begeleiden de ochtenden. Zij bespreken met de aanwezige mantelzorgers de invulling van volgende bijeenkomsten. Mantelzorgers die hun partner niet alleen thuis kunnen laten, kunnen contact opnemen met het Huis van Dodewaard.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het Huis van Dodewaard via huisvandodewaard@gmail.com of door het inspreken van een bericht in op 06 82278064.