Kerstworkshop naaldvilten

OCHTEN - Maandag 26 november geeft Myrna Vallen een kerstworkshop in het Huis van Ochten, Dr. M. van Drielplein 2.

Onder leiding van Myrna kunnen zowel beginners als gevorderden een kerstster maken. De workshop begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro en daar zijn alle materialen en een kop koffie of thee bij inbegrepen. Opgeven graag per mail myrnavallen@gmail.com of per telefoon 0344 642113.

Verkoping bij Hervormde Gemeente IJzendoorn

IJZENDOORN - Op vrijdag 16 november zijn er oliebollen, gebak, snacks, winterkransen, bloemstukjes en cadeau-artikelen te koop in het verenigingsgebouw 'De Kandelaar'.

De Hervormde Vrouwenvereniging Dorcas organiseert dan haar jaarlijkse verkoping. Ook is er een verloting, cadeautjeshuis en zijn er verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. De opbrengst is onder andere voor de Hervormde Gemeente IJzendoorn. Iedereen is welkom tussen 15.00 en 20.00 uur aan de Dorpsstraat 26 in IJzendoorn.

Vrijwilliger chauffeur maaltijdvoorziening

OPHEUSDEN - Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe zoekt voor Opheusden vrijwilligers die tafeltje-dekje-maaltijden willen bezorgen.

"U heeft persoonlijk contact met de cliënt en door het aanbieden van deze dienst kan men vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen. In Opheusden zijn meerdere chauffeurs actief en werkt u samen met andere chauffeurs en de coördinator. Heeft u interesse in deze vrijwilligersfunctie, dan kunt u contact opnemen met de SWAN via info@swanwelzijn.nl of contact opnemen met de vrijwillige coördinator Adri Tijssen, 0488 441588."

Feestelijke lampionoptocht rond de Grote Kerk

ELST - Gezellige drukte aan het begin van de avond van zondag 11 november in en rondom de Grote Kerk in Elst.

Ruim 65 kinderen stonden rond 18.00 uur klaar voor een mooie lampionoptocht ter ere van Sint-Maarten. Samen met hun ouders en sommigen ook met opa's en oma's liepen ze enkele rondjes rond de kerk met hun mooi versierde lampionnen met lichtjes.


Na de wandeltocht gingen alle aanwezigen de kerk in. In het koor van de Grote Kerk, officieel Sint-Maartenskerk geheten, luisterden en speelden zij mee in het verhaal van Sint-Maarten. Ook studeerden ze een mooi lied in over Sint-Maarten. Bij het naar buiten gaan kregen alle kinderen een snoepzakje mee. Een mooie, gezellig en gelukkig voor alle aanwezigen ook droge avond.