Afbeelding
Foto:

'The Struck up' in het Veilingcafé

ZETTEN/ANDELST - Op het programma van het Vuurspoor Veilingcafé in de oude veiling in Zetten staat zaterdag 17 november de bluesrockformatie The Struck Up gepland.

Een optreden van The Struck Up is alsof je een slingerende route van de oost- naar de westkust in Amerika volgt. Een route waarbij je geen muziekzaal of café overslaat wel te verstaan. Bijna alle traditionele muziekstijlen komen voorbij tijdens een optreden. Het ene moment waan je je nog in de broeiende en warme Mississippi Delta van de jaren 30. Om je bij het volgende nummer mee te laten slepen naar de jaren 60 aan de oostkust. Rootsstijlen als Blues, Jazz, Jump blues, Rockabilly en Country zijn te vinden op de setlist van The Struck Up.

De nummers (veelal traditionals) worden niet nagespeeld, maar de band vertolkt deze in zijn eigen stijl. Gedragen door de solide ritmesectie die Frank Visser (bas) en John van der Meer (drums) vormen, weet zanger/gitarist Jeroen van Hees in elk nummer een bijzondere sfeer te creëren.

Het Café aan de Wageningsestraat 35 (Tegenover het station Zetten-Andelst) gaat om 21.00 uur open en er wordt geen entree gevraagd.