Vrijwilligers die de schooltuin opknappen. (foto: Mieke van den Brandhof)
Vrijwilligers die de schooltuin opknappen. (foto: Mieke van den Brandhof)

Vrijwilligers aan het werk op Lammerts van Buerenschool

ZETTEN - Zaterdag 3 november, wat een stralende dag! Op het schoolplein van de Lammerts van Buerenschool in Zetten geven ongeveer twintig vrijwilligers het schoolplein een goede beurt.

Jong en oud steken de handen uit de mouwen en dat lukt goed terwijl de zon de herfstkleuren nog intenser maakt. Het mooie, grote plein loopt rond de school en er is genoeg te doen. De bladblazers, bladharken, kruiwagens, bezems en snoeischaren doen goede dienst in handen van enthousiaste werkers.
Voor de tuinonderhoudsgroep die regelmatig op vrijwillige basis in de avonduren de schooltuin bijhoudt, is deze ochtend heel welkom. Mét elkaar zijn de klussen gauw en goed geklaard! En samenwerken is behalve gezellig ook nog eens heel samenbindend!
De Lammerts van Buerenschool is dan ook niet alleen blij met, maar ook vooral trots op deze grote groep mensen die ook in het voorjaar weer gezamenlijk aan de slag gaat op de NL-doet actiedag. En het mooie is, dat iedereen die het leuk vindt om op deze tuinwerkochtenden mee te doen, welkom is. Want, zoals Loesje het zo mooi zegt: ‘Vele handen is samen veel plezier’!