Waarzegster met kinderen. (foto: Merijn Quakkelaar)
Waarzegster met kinderen. (foto: Merijn Quakkelaar)

Drielse Griezeltocht

DRIEL - Voor de zesde keer was het in het bruisende Driel weer optimaal griezelen tijdens de Drielse griezeltocht op zaterdag 3 november. Niet minder dan tegen de vierhonderd mensen vanuit heel het dorp, en zelfs van daarbuiten, wisten de weg naar de wijk Breekenhof te vinden.

De organisatie van de tocht lag in handen van een kleine groep die vroeg in het voorjaar met de eerste voorbereidingen begon. Maureen Terlouw, Erwin Terlouw, Anita de Wild, Mark Hidders en Jasper Schuur, wisten daarbij dat zij konden rekenen op het enthousiasme en de inzet van vele vrijwilligers.

Vanuit de sfeervol ingerichte startlocatie startten 32 groepen met hun route. Om de griezelbeleving af te stemmen op de leeftijd (van 1 tot 72 jaar) waren er de spannende blauwe route en de gruwelijke rode route.

De blauwe route liep door de wijk. Hilarisch was de sympathieke kok die deelnemers de stuipen op het lijf joeg met zijn gillende toverdrank. Ook het spookhuis in een garage en de piraat en de twee griezels aan het water waren prachtig schrikken. De innerlijke mens werd verzorgd door Hans, Grietje en de heks en later ook door 2 mooi geschminkte skelettendames. Bij de waarzegster vond men een rustmomentje voor het binnengaan van het Ziekenhuis, het hoogtepunt van de route.

De rode route liep langs het randje van de Arnhemse wijk Schuytgraaf. In het pikkedonker werden de griezelliefhebbers belaagd door zombies, doodgravers en heksen. Een sinistere circusdirecteur heette iedereen welkom in zijn circus…

Het werd een avond om nooit te vergeten en een reden om uit te kijken naar volgend jaar november!