DFS: derde driepunter op rij

OPHEUSDEN - DFS trof vandaag een thuisploeg die het vooral van de lange bal, hard werken en fysieke kracht moest hebben. In de beginfase waren er een aantal klutssituaties voor de DFS-goal die de Nootdorpers niets opleverden. De eerste echt vloeiende DFS-aanval werd door spits Raterink via een tegenstander overgeschoten.

Zes minuten voor de rust was het raak toen spits Raterink, na een corner, doelman Augustinus met een fraaie kopbal kansloos liet. Enkele minuten later kwam doelman Augustinus wel als overwinnaar uit de strijd toen hij een door het midden geschoten penalty van Raterink keerde.

In de tweede helft creëerde de voetballend armetierige thuisploeg eigenlijk geen mogelijkheden. Voor DFS zag De Kler, na een goede balverovering, zijn poging net overgaan. In de vijfenzestigste minuut kopte Rick van Walsem de bezoekers vanuit een vrije trap op een 0-2 voorsprong. Daarna liet DFS de thuisploeg in leven door meer dan een handvol riante mogelijkheden onbenut te laten. Nadat doelman Omvlee een prima vrije trap van Manuela naast kon tikken werd het twee minuten voor tijd toch nog spannend toen de Nootdorpers uit een van de weinig mogelijkheden via Aries de aansluitingstreffer binnenkopte, 1-2. DFS gaf daarna echter niets eer weg, zodat men volkomen verdiend drie punten op haar conto mocht bijschrijven.

DFS: Jaap Omvlee,Mattheys Kuypers,Rick van Walsem, Tim Sanders,Jim van Alst,Gijs Grootendorst (46.Jeffrey Arends) (69.Jim van Alst),Lorenzo Davids,Marijn de Kler, Luciën Dors,Remy Raterink (73.Alex Scheffer),Noë Bokila (77.Corné Davelaar).