Afdelingsavond Vrouwen van Nu

ELST - Op woensdag 14 november is er een afdelingsavond Vrouwen van Nu en gaat over dagopvang Hart van Velp.

René en Yolanda Derksen zijn de mensen die achter dit mooie Zorgbedrijf en kadowinkel staan. Een werkplek voor mensen met een beperking. Sinds 2015 heeft dit echtpaar uit Elst het zorgbedrijf Hart van Velp annex kadowinkel overgenomen. Zij werken beiden ruim dertig jaar in de zorg.

De cliënten die bij Hart van Velp begeleiding krijgen, zijn mensen met een verstandelijke beperking, een vorm van autisme, niet aangeboren hersenletsel en een combinatie daarvan. Gezien de complexe hulpvragen van deze cliënten is een kleinschalige omgeving van groot belang. Door in de winkel te werken ervaren de cliëntmedewerkers dat ze meedoen in de samenleving. Het geeft ze een doel, het gevoel erbij te horen, een stukje waardering, zonder de stress en druk van de moderne maatschappij. En ook dit is een stuk begeleiding en hulpverlening door de verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Een prettige bijkomstigheid van het werken in de winkel is het contact met de klanten.

Deze avond vertellen René en Yolanda Derksen over het werken met deze bijzondere mensen. Speciaal voor deze avond hebben ze een mooie selectie artikelen uit de winkel meegebracht, die als men dat wil, gekocht kunnen worden. Een avond die een andere, menselijke kijk op de zorg geeft. Gasten zijn welkom.

De avond wordt gehouden in ontmoetingscentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst om 20.00 uur. Entree voor leden VvNu gratis. Gasten betalen 5.50 euro. Meer over Vrouwen van Nu staat op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo.