Afbeelding
Foto:

Die Original Fenntaler Musikanten in Ochten

OCHTEN - Onder de titel 'Goldene Blasmusik' keert Egerländerkapel Die Original Fenntaler Musikanten uit Veenendaal op zaterdag 17 november na een afwezigheid van twee jaar weer terug naar het Dorpshuis in Ochten. De muzikale avond begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.

Die Original Fenntaler Musikanten bestaat uit twintig enthousiaste amateur muzikanten uit Veenendaal en omstreken. Sinds de oprichting in 2002 heeft de kapel zich onder leiding van Chris Kok uit Ede ontwikkeld tot één van de betere Egerländerkapellen van ons land.

Van begin af aan hebben de muzikanten er naar gestreefd de Egerländermuziek, bekend van onder andere Ernst Mosch, op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren, om daarmee het publiek te overtuigen dat deze muziekstijl veel meer is dan alleen 'bier en bratwurst'.

De kapel neemt regelmatig met veel succes deel aan concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Zo wist de kapel twee keer het Nederlands Kampioenschap en liefst drie keer het Europees Kampioenschap op haar naam te schrijven. Tevens hebben Die Original Fenntaler Musikanten vele concertreizen gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Zwitserland. In september waren de Fenntalers te gast in Italië, waar zij de eerste plaats hebben weten te behalen op het vijfde Südtiroler Festival in Rio di Pustera. Als hoofdprijs mocht de kapel een gouden Flügelhorn, een soort trompet, mee terug naar Veenendaal nemen.

Tijdens het najaarsconcert willen de muzikanten haar publiek graag kennis laten maken met dit prachtige instrument. Onder het genot van een drankje speelt kan men genieten van een zeer gevarieerd programma, met naast de vertrouwde polka's en walsen uit het Egerländer-repertoire enkele verrassende solistische optredens van eigen muzikanten. Kortom, Goldene Blasmusik belooft weer een mooie en gezellige blaasmuziekavond te worden!

De entreeprijs voor dit concert bedraagt negen euro. Kaarten zijn telefonisch te reserveren bij Jeannette Kok-van Ingen )0318 652337) en op de avond van het concert te koop bij de kassa aan de zaal.