(foto: Ben Verfürden)
(foto: Ben Verfürden)

Avond Creatief Collectief Elst over Paleis Soestdijk

ELST - Paleis Soestdijk is recent door de Rijksoverheid verkocht en krijgt een andere bestemming. Inleider Ben Verfürden is nauw betrokken bij de herontwikkeling van het paleis. Op vrijdag 9 november vertelt hij in de Bibliotheek van Elst over de verandering van het paleis.

Ruim 350 jaar geleden werd het middelste deel van het huidige paleis Soestdijk gebouwd als particulier buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. Daarna kwam het in handen van de Oranjes. Vervolgens was het Rijksvastgoedbedrijf eigenaar en beheerder. En sinds eind 2017 is het landgoed weer in particuliere handen.

Ben Verfürden studeerde planologie, stadssociologie en kunstgeschiedenis. Momenteel is Ben directeur bij Hylkema Erfgoed en lid van het team 'Made By Holland' dat Soestdijk gaat veranderen in een multifunctioneel complex. Innovatiekracht en ondernemerschap van Nederland komen er centraal te staan. Er komen zowel mogelijkheden voor bedrijven en kennisinstellingen als voor het publiek. Diverse bekende culturele instellingen willen er programma's aanbieden. Het bosgebied gaat open voor recreanten. Hiermee wordt Soestdijk een aantrekkelijke plek voor een breed publiek.


De lezing van Ben Verfürden reikt van de geschiedenis, ruimtelijke indeling, gebouwen en monumenten, interieur, tot het proces van de verkoop aan Made By Holland en de plannen met het complex.

Vrijdag 9 november om 20.00 uur begint de lezing in Bibliotheek Elst, Europaplein 1 in Elst. Reserveren kan via info@creatiefcollectiefelst.nl / 06 19324660. Vrijwillige bijdrage aan de zaal, richtbedrag 7 euro.