Afbeelding

Dertig jaar internationale

samenwerking

NEDER-BETUWE - "Onlangs (10, 11 en 12 oktober hebben wij, de Stichting Neder-Betuwe/Pepowo samen met een afvaardiging van de Gemeente Neder-Betuwe onze 30-jarige samenwerking met de Poolse gemeenten Pepowo en Pakoslaw gevierd in Polen."

De Gemeente Neder-Betuwe heeft al 30 jaar gemeenschappelijke betrekkingen en doelen die zij samen ten uitvoer brengen. Wij (van de stichting Neder-Betuwe), leggen ons al 30 jaar toe op het sociale vlak en zijn vooral bezig met organiseren van een vakantieweek voor kansarme kinderen, dit in nauwe samenwerking met de sociale en maatschappelijke dienst van beide gemeenten. Zij zorgen ervoor dat kinderen die daarvoor in aanmerking komen een geweldige vakantieweek wordt aangeboden. Mede door onze sponsoren en onze gastvrije gezinnen lukt het elke keer weer de kinderen liefdevol te ontvangen en een geweldig programma aan te bieden. Er worden al 30 jaar lang door onze vrijwilligers in december kerstpakketten en kledingtransporten verzorgd. Ook zorgt de sociale dienst van de beide gemeenten dat alles op de juiste plaats komt en bij de gezinnen die het nodig hebben.

Met speciale dank aan de inzet van de burgemeesters van Pepowo en Pakislaw (die helaas hun afscheid hebben aangekondigd. Zij hadden gehoopt dat onze burgemeester (zoals was afgesproken) ook aanwezig zou zijn bij deze festiviteiten. Maar hij werd uitstekend vervangen door de locoburgemeester Keuken en de oud-burgemeester Veerhoek. Wij hopen van harte, dat de afvaardiging die vanuit de gemeente is meegereisd ook als gastgezin willen fungeren. Gastgezinnen zijn altijd welkom."