Vrijwilligers gezocht voor

ontvangst van Het Toonbeeld

OVERBETUWE - Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente reikt burgemeester Toon van Asseldonk Het Toonbeeld uit. Een jaarlijks terugkerende vrijwilligersprijs waarmee de gemeente Overbetuwe een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep in het zonnetje zet als blijk van waardering al het gedane vrijwilligerswerk.

Vorig jaar ontving Riekie Brugmans het beeld uit handen van de burgemeester. Zij zet zich al meer dan twaalf jaar met hart en ziel in voor mantelzorgers bij het Knooppunt Mantelzorg.

Wie draagt u voor? Overbetuwe kent ruim tienduizend vrijwilligers. Mensen die zich zonder terughoudendheid inzetten voor hun medemens, natuur of cultuur. Ook binnen uw vereniging, club of omgeving, is er vast iemand die u wilt voordragen voor Het Toonbeeld. Iemand met het hart op de juiste plaats die een onderscheiding verdient voor zijn of haar initiatieven, betrokkenheid, of tomeloze inzet binnen het vrijwilligerswerk. Uit alle inzendingen kiest de jury één vrijwilliger of vrijwilligersgroep die tijdens de nieuwjaarsontmoeting van het gemeentebestuur dit unieke beeld ontvangt.

Op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe onder kopje Het Toonbeeld staat een formulier klaar dat het gemakkelijk maakt om iemand voor te dragen. Deze maand zal de selectie plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Forte Welzijn Overbetuwe, Saskia Henze, coördinator Vrijwilligers Steunpunt (06 46375070; vrijwilligerssteunpunt@fortewelzijn.nl).