Afbeelding
Foto:

Nieuwe raad van toezicht Theater De KiK

ELST - Vorige week is bij Theater De KiK de raad van toezicht in een nieuwe samenstelling van start gegaan. De nieuwe leden zijn Mariël Ruinard uit Randwijk en Ron van Hoeven uit Elst. Samen met Ruud Geerts uit Oosterhout vormen zij vanaf nu het toezichthoudend en raadgevend orgaan van Stichting Theater De KiK.

Mariël werkte vroeger in de zorg en runt al vele jaren samen met haar man het hoveniersbedrijf Ruinard Hoveniers in Randwijk. Met haar enthousiasme als frequent bezoeker en sponsor van Theater De KiK, haar jarenlange ervaring als manager van een dynamisch bedrijf en haar warme persoonlijkheid, is zij een waardevolle toezichthouder en adviseur voor Stichting Theater De KiK. Ron werkte jaren als directeur in het basisonderwijs en is na vier jaar onlangs gestopt als wethouder van gemeente Overbetuwe met onder andere cultuur in zijn portefeuille. Hij heeft altijd een voorliefde gehad voor toneel en theater.

Aftredende leden Henk Knol uit Elst en Olaf Paulisse uit Gorinchem hebben het bestuur van Stichting Theater De KiK sinds de start van het theater met raad en daad bijgestaan naast hun toezichthoudende taak. Henk Knol onder andere vanuit zijn kennis en ervaring als voormalig voorzitter van de ondernemersvereniging Elst en zijn actieve rol in de gemeentelijke politiek. Olaf Paulisse heeft als ervaren theatertechnicus een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het theater en is daarna ook erg waardevol geweest als adviseur voor het bestuur.

Ruud Geerts, ook sinds de start van het theater actief als lid van de raad van toezicht, legde onlangs zijn functie neer als directeur van Forte Welzijn, waardoor hij over wat meer vrije tijd beschikt. Als fervent muziek- en theaterliefhebber heeft hij er daarom voor gekozen het bestuur en de nieuwe leden met al zijn kennis en ervaring voorlopig nog een tijd bij te staan.