Organisatie Lahai Roi. (foto: Jan Woldberg)
Organisatie Lahai Roi. (foto: Jan Woldberg)

Moluks fluitorkest

met Opheusden aan tafel

OPHEUSDEN - De jaarlijkse jaarmarkt is voor heel Opheusden bij uitstek het moment waarop men elkaar ontmoet. Dit jaar staat het Molukse Fluitorkest Lahai Roi met de verkoop van de bekende lekkere Molukse hapjes, op de markt, die woensdag 24 en donderdag 25 oktober wordt gehouden.

Waar in christelijk Neder-Betuwe van oudsher het orgel de kerkdienst ondersteund doen de Molukkers de kerkdiensten het met eigengemaakte fluiten.

‘Lahai Roi’ nodigt heel Opheusden uit om 25 oktober van 17.00 – 19.30 uur aan te schuiven voor een overheerlijke Molukse maaltijd. Hoewel de Molukkers al sinds jaar en dag in Opheusden wonen is toch nog onbekendheid. Met deze gezamenlijke maaltijd en een interessant muzikaal programma willen de initiatiefnemers de banden versterken. Na 19.30 uur is er een gevarieerd programma met het fluitorkest, zang- en gospelgroepen.

De entree is gratis, de maaltijd kost zes euro, de opbrengst gaat naar Maluku voor Israel. De activiteiten worden gehouden in de Moluks Evangelische Kerk Jabok 1 in Opheusden.