Koor Magna Voce volop in beweging

HETEREN - Magna Voce verzorgde de gregoriaanse gezangen 23 september in Huissen-Stad en 5 oktober in de Werenfriduskerk van Elst. Beide vieringen waren mooi en sfeervol.

De zangers kunnen vanuit de verschillende geloofsgemeenschappen rekenen op waardering en steun, een geweldige wisselwerking gaat hiervan uit en de betrokkenheid is daarom ook waardevol voor de zangers en parochianen.

Zaterdag 27 oktober verzorgt het koor de gezangen tijdens de viering om 19.00 uur in Heteren. De sfeervolle kerk van Heteren draagt zeker bij om de viering tot een mooi geheel te verbinden. Het is de dertigste zondag door het jaar en heeft als thema 'Zien'. Voorganger is pastor Victor Bulthuis. Het koor zal de gregoriaanse gezangen van deze zondag zingen onder andere het Introitus, Laetetur cor quaerentium Dominum, en het prachtige alleluiagezang Lauda Jerusalem. Verder zal de meerstemmige mis van 'Haller' worden gezongen en in de oktobermaand Ave Maria van Perosi.

Het belooft een mooie viering te worden door gebed, bezinning,en de gregoriaanse gezangen. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Elst, Harry Wassenberg uit Heteren en Harry van Kempen uit Oosterhout. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.