Belangrijke driepunter voor DFS

OPHEUSDEN - De eerste mogelijkheid voor de DFS verdween, via een vrije trap van Remy Raterink, op de paal. DFS speelde in de eerste helft verzorgd voetbal en men kwam na negen minuten op een 1-0 voorspong.

Spits Remy Raterink controleerde een diepe bal uitstekend waarna zijn inzet door doelman Straver nog gekeerd kon worden. De rebound werd daarna door Bokila simpel binnen getikt, 1-0. De bezoekers creëerden in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden terwijl doelman Straver nog een keer handelend moest optreden bij een inzet van Bokila, terwijl een schot uit de draai van Arends naast verdween.

In de tweede helft drongen de gasten steeds meer aan. DFS bleef gegroepeerd verdedigen en moest steeds verder terug. Na een schot op de buitenkant van de paal voorkwam doelman Veeneman met een dubbele save, na een kopbal van Waandels en de rebound van Idrissi, de gelijkmaker. Aan de overzijde voorkwam doelman Straver, na een doelpoging van Grootendorst, de knock out voor de Gouwenaren. Jodan Boys gooide vervolgens al zijn fysieke kracht in de strijd op jacht naar de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd leek DFS wederom de bietenbrug op te gaan toen Waandels met een kopbal doelman Veeneman verschalkte, 1-1. In de blessuretijd verlengde invaller Scheffer de bal naar Arends. Arends kapte naar binnen om daarna doelman Straver te verschalken en DFS de eerste driepunter te bezorgen, 2-1.

DFS: Peter Veeneman,Corné Davelaar,Rick van Walsem,Tim Sanders,Marijn de Kler,Marc Harlaux,Lorenzo Davids,Luciën Dors (59.Gijs Grootendorst),Jeffrey Arends, Remy Raterink (85.Alex Scheffer),Noë Bokila (82.Mattheys Kuypers)