Samen dansen en zingen op het feest van De Kikkerkoning. (foto: Lilian Spaan)
Samen dansen en zingen op het feest van De Kikkerkoning. (foto: Lilian Spaan) Lilian Spaan

Dansen op de peutercamping

ELST - Alle peuters zingen en dansen samen op 'hoofd, schouders, knie en teen'. Groepsleidster Chantal doet het voor. Zaterdag, 29 september was het feest. Het schoolplein van kindcentrum Sunte Werfert werd omgetoverd tot een avontuurlijke camping.

De kinderen konden samen met hun moeder, vader, opa of oma muziek maken in een echte tent, maar ook schelpen zoeken, fruitijsjes maken, knutselen, of stoeien op het springkussen. De reden voor dit feest? De Kikkerkoning kinderopvang bestaat vijftien jaar. Ooit gestart met een kinderdagverblijf in het oude politiebureau van Elst en verder gegroeid met inmiddels meerdere avontuurlijke vestigingen waar de liefde voor het kind centraal staat. Bso 't Strand, bso De Zee en bso De Landerij. Allemaal in Elst. Vorig jaar kwam daar kinderdagverblijf Moeder de Gans bij. Samen met de kinderen van de peuterspeelzaal van SPO en basisschool Sunte Werfert in het kindcentrum Sunte Werfert.

Tijdens het feest was kookoma Riet met de kinderen aan het bakken in de nieuwe grote kinderkeuken van het kindcentrum. Zij kookt en bakt al 15 jaar met de kleintjes maar ook met de kinderen van de bso. Kookoma Toos en kookoma Wilma bakken inmiddels ook al wat jaartjes mee. Het weer hielp een handje mee. De zon scheen de hele dag op de camping! Wat kun je nog meer wensen?

Opbrengst collecte

ZETTEN - In de laatste week van september is in Zetten gecollecteerd voor Handicap.nl.

Mede dankzij het mooie weer, was het voor de collectanten een plezier om te lopen. Maar ook door de bereidheid van de meeste mensen om iets te geven voor dit doel. Dat blijkt ook uit de opbrengst: 1291 euro (vorig jaar 1059 euro).

Gelukkig waren er dit jaar ook een paar collectanten meer. Maar toch nog niet voldoende om alle straten te bereiken. Misschien een idee om volgend jaar ook eens mee te doen? Opgeven kan via www.handicap.nl. Dat geldt ook voor verdere informatie.