Alzheimer Nederland

zoekt collectanten

NEDER-BETUWE - Alzheimer Nederland werkt al bijna dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen.

Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om die reden is de landelijke collecteweek van 5 tot en met 10 november heel belangrijk. De organisatie zoekt nog dringend collectanten in Ochten, Opheusden, Kesteren en omgeving.

Waarom collecteren? Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als familie/partner/vrienden. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe, waardoor 1 op de 5 mensen door deze ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigd de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaak en oplossing is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur van uw tijd kunt u helpen door u in te zetten als collectant in de collecteweek van 5 - 10 november. U kunt zich opgeven via: Ursula Doornbos voor Ochten/IJzendoorn/Echteld 06 14928813; Hans van Wichen voor Kesteren 0488 411904; Liset Schulp voor Opheusden 0488 442015.

Rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Vroeger werd er in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk regelmatig een rommel- en antiekmarkt gehouden met alleen antiek en spullen uit grootmoeders tijd. Er werden geen zelfgemaakte en nieuwe spullen verkocht.

Nee, het was echt snuffelen tussen de oude meuk en wat was het dan leuk als je iets vond dat je nog kende van vroeger of iets dat je spaarde. Het waren altijd heel gezellige en drukke markten.

Het bestuur van Dorpshuis Beatrix wil deze oude traditie weer in ere herstellen en gaat op zondag 21 oktober van 11.00-17.00 uur in samenwerking met de gastvrije nieuwe beheerders Henk en Annet Broekhuizen weer een ouderwetse rommel- en antiekmarkt organiseren, zoals we die vroeger kenden.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie een kraam wil huren kan contact opnemen met Dini Huijbers via email: ralfendini@dinih.nl of bel 06 36565385.