Kwekers verliezen van zichzelf

OPHEUSDEN - Na wat opofferingen thuis en de controle of een ieder zijn paspoort bij zich had reisde er uiteindelijk twaalf spelers af richting de Achterhoek om al daar te spelen tegen AZSV. Waar de mannen uit Aalten er al een warming-up op hadden zitten van een half uur betraden de kwekers traditiegetrouw één minuut voor de aftrap het veld om de strijd aan te gaan.

De kwekers begonnen zonder schroom en kregen de eerste twintig minuten twee uitgelezen kansen om op voorsprong komen, daarna was het AZSV die de druk als maar opvoerde. Dat resulteerde in de 35ste minuut vanuit een hoekschop. In de 1-0.
In de tweede helft was de thee behoorlijk verkeerd gevallen bij de kwekers, men was geen schimp meer vergeleken bij de eerste helft Bij AZSV had men duidelijk hun tactiek aangepast en met een nieuwe nummer 10 speelde zij de kwekers geheel zoek. Al vrij snel viel de 2-0 en 3-0. Nadat ook nog eens de rechtsback van DFS uitviel en te weinig opties aan mankracht bij kwekers aanwezig was, moesten er verschillende positie omgezet worden. Dit pakte geheel verkeerd uit. Het was aan de keeper van de kwekers te danken dat men het onder de tien hield deze middag.
De conclusies is dat men het op conditie en mankracht verliest. Ondanks de nederlaag kan de coach van de kwekers op een goede eerste helft terugkijken en mag hij de conclusie trekken dat de smalle selectie en de thee de oorzaak waren van een dramatische tweede helft, zodat men met 7-1 ten onderging.