Kapster Charlotte Jansen met leerlingen OBC Bemmel. (foto: Bernadette Egelmeers)
Kapster Charlotte Jansen met leerlingen OBC Bemmel. (foto: Bernadette Egelmeers)

Honderdste deelnemer Betuwe On Stage

LENT - "Hé, wat leuk, dat had ik niet verwacht!", reageert Charlotte Jansen, eigenaresse van Kapper de Krul in Nijmegen-Lent. Zij ontving een feestelijke taart van Kim, Noa , Meike, Evi en Ilse, 3e jaars vmbo-t-leerlingen op het OBC Bemmel. Charlotte wint de taart omdat er inmiddels 100 beroepsbeoefenaren meedoen aan Betuwe on Stage. Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen in de Betuwe.

Charlotte doet voor het tweede jaar mee aan Betuwe On Stage. "Het leukste aan meedoen is om leerlingen te ontmoeten die echt enthousiast zijn over mijn vak! Die ontmoette ik vorig jaar op het Beroepenfeest.". Charlotte maakte toen afspraken met leerlingen, die op de Doe Dag langskwamen in haar kapsalon. "Ik heb een supermooi vak en ik laat graag mensen kennis maken met mijn werk. We hebben ook in de toekomst gemotiveerde en hartelijke kapsters nodig in de salon. Zelf begon ik aan een kapstersopleiding, zonder vooraf kennis te maken met de beroepspraktijk. Gelukkig past het kappersvak bij mij. Ik zag om me heen klasgenoten afvallen en uiteindelijk is bijna niemand gaan werken als kapster. Daarom is de kans die deze leerlingen krijgen, zo waardevol."

Helpt u ook mee om leerlingen inzicht te geven in uw beroep? Betuwe On Stage zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met leerlingen op het Beroepenfeest op 5 februari en op de Doe Dag op 26 februari. Meer informatie staat op www.betuweonstage.nl.