DFS zakt in tweede helft door de ondergrens: 4-1

OPHEUSDEN - De toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij.

Na drie minuten verdween een vrije trap van Harlaux via een tegenstander in het doel, 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg DFS de mogelijkheden om verder uit te lopen. Een rebound vanuit een corner werd nog net door doelman Kools gekeerd, terwijl schoten van Dors en Raterink naast de goal verdwenen. Aan de andere kant verdween, na een fraaie slalom, een schot over de goal van Veeneman. Voor de bezoekers schoot Scheffer daarna een grote mogelijkheid in het zijnet, zodat beide ploegen gingen rusten met een kleine 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Uw reporter weet niet wat er in de thee heeft gezeten in de rust, maar in de tweede helft verscheen er een onherkenbaar DFS aan de aftrap. Alle duels op het middenveld werden verloren en DFS oogde als een chaotisch elftal. De thuisploeg domineerde het spel en DFS werd teruggedrukt op de eigen helft. Een half uur voor tijd schoot Zaimi de thuisploeg vanaf de strafschopstip naar de gelijkmaker, 1-1. Via twee standaardsituaties liep de thuisploeg vervolgens makkelijk uit naar 3-1. DFS deelde nog een speldenprik uit die doelman Kools niet verontruste. In de blessuretijd kopte Allach zelfs nog de 4-1 binnen, zodat DFS een ruime nederlaag te slikken kreeg.

Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (76. Matheys Kuypers), Luciën Dors, Alex Scheffer (61. Jeffrey Arends) , Remy Raterink, Noë Bokila