Polenmis in Driel

DRIEL - Na de jaarlijkse herdenking bij het Polenmonument in Driel op zaterdag 22 september om 15.00 uur, zal er op dezelfde avond om 18.00 uur een speciale Mis zijn in de R.K. Maria Geboortekerk in Driel.

Deze eucharistieviering is altijd een bijzonder moment van rust en bezinning voor de Poolse gasten tijdens het drukke programma. Het wordt 'Polenmis' genoemd, maar de teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Pools. Ook voor Nederlanders is deze viering een bijzondere ervaring. Ieder is welkom.

Voorganger is pastor V. Bulthuis en een Poolse priester. Koor ‘Cantorije’ zal onder andere Poolse liederen zingen en de muziekgroep ‘Promyki Krakowa’ uit Krakau zal spelen en de Poolse liederen begeleiden.

Na afloop van de viering is er een kort moment van herdenken bij het Polenmonument. Bij de namen van de gesneuvelde soldaten wordt een brandende kaars geplaatst.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 september

18.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, "Polenmis", V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, A. Hulleman, GK De Levensbron

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering,
F. Bomers, Musica Nova

Zondag 23 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce

10.00 uur: H. Martinus Gendt, oecumenische viering,
J. Kallen en M. de Bree

Maandag 24 september

19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Woord- en communieviering, M. Sanders, Opening seizoen Vrouwenbond, Herenkoor

Zin in Zondag

ELST - Het idee achter 'Zin in Zondag' is ruimte geven aan andere vormen van vieren en ontmoeten. Er is tijdens dit uurtje veel aandacht voor het nieuws, muziek, poëzie en debat. 'Zin in Zondag' biedt daarmee een eigentijdse vorm aan van ontmoeting en vieren.

De ontmoetingen zijn een collage van muziek, gesprek, beamer-presentatie, tekst, interview, stilte. 'Zin in Zondag' wil mensen een inspirerend moment bieden om elkaar aan het denken te zetten. De ontmoeting stimuleert een actieve deelname van de deelnemers. Het is inspirerender en gezelliger om de zoektocht naar zingeving met anderen vorm en inhoud te geven.

Iedereen die geïnteresseerd is in zingeving en die zich op een ongebonden manier wil laten inspireren is welkom. Na de Zin in Zondag is er alle ruimte voor ontmoeting.

"De eerste Zin in Zondag op zondag 23 september van 16.30-18.00 uur in De Ruimte besteden we aandacht aan het onderwerp 'Verslaafd'. Je kunt verslaafd zijn aan drank, drugs, maar ook aan je mobiel, sport, werk enzovoort."