Afbeelding
Foto:

Luc Berends Nederlands Kampioen vissen

OPHEUSDEN - Afgelopen zaterdag werd het NK wedstrijdvissen georganiseerd. Het decor was het Beukerskanaal dat van Steenwijk naar Giethoorn stroomt. Bijna het hele traject werd in beslag genomen door de jeugdige talenten, die vier uur lang de strijd aangaan op weg naar de felbegeerde titel.

Luc Berends (lid van HSV 't Alvertje uit Opheusden) moest eerst een plekje verdienen voor het NK. Hij nam deel aan de selectiewedstrijd van HF Midden Nederland (selectiewedstrijden voor een NK worden door heel Nederland georganiseerd, waar de junioren een kans krijgen om de eind kampioenschappen te kunnen bereiken).

Luc heeft een aantal keer aan het Beukerskanaal getraind, waarvan één keer met het jeugdteam van HF Midden-Nederland. Daarna werd de tactiek wel duidelijk. Er moest minimaal één grote vis worden gevangen. Hier werd het materiaal, voer en aas op aangepast.

De wedstrijd verliep precies zoals verwacht, kleine vis in de eerste twee uur van de wedstrijd. Toch bleef de grote vis lang weg. Na drie en half uur melde de eerste bonusvis zich. Een brasem van 1600 gram werd erg behoedzaam en gecontroleerd door Luc naar het schepnet gestuurd, direct gevolgd door een kleinere brasem.

Totaal heeft Luc Berends 21 vissen gevangen, waarbij de weegschaal van Sportvisserij Nederland 3330 gram aangaf. Bij de officiële prijsuitreiking blijkt dit ruim voldoende om Nederlands Kampioen te worden.