Puntendeling voor matig DFS

OPHEUSDEN - De, door afwezigen geplaagde, thuisploeg schotelde de toeschouwers een matige en matte eerste helft voor. Na een kwartier kreeg DFS al een goal om de oren. Een afvallende bal vanuit een corner werd door Max van Steen binnengeschoten, 0-1.

Rond de twintigste minuut was Bokila zijn tegenstander te snel af en werd hij net buiten de zestien onreglementair afgestopt. Scheidsrechter Weiland was streng en hij toonde Ossevoort dan ook de rode prent. Ondanks de numerieke meerderheid creëerde DFS maar weinig mogelijkheden, men kwam niet verder dan een aantal corners en schoten over. Aan de overzijde moest doelman Veeneman nog een bal uit de hoek ranselen om erger te voorkomen.

In de tweede helft had DFS de bal, zonder daar veel mogelijkheden uit te creëren. Een van de weinig goede aanvallen leverde de gelijkmaker op. Remy Raterink zette zelf de aanval op met Bokila waarna hij de perfecte voorzet met een snoekduik fraai tegen de touwen kopte, 1-1. Inmiddels was de verdienstelijk debuterende Grootendorst als vervanger van Romein in het veld gekomen. Ondanks een man meer kreeg DFS maar één grote mogelijkheid op de voorsprong toen de eveneens ingevallen Arends zijn inzet door doelman Verkerk gekeerd zag worden. Aan de andere kant mocht DFS ook niet klagen dat de Katwijkers in de tegenstoot nog enkele mogelijkheden om zeep hielpen, zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

DFS: Peter Veeneman,Corné Davelaar,Rick van Walsem,Jim van Alst,Marijn de Kler,Marc Harlaux, Lorenzo Davids,Nick Romein (62.Gijs Grootendorst),Alex Scheffer (75.Jeffrey Arends),Remy Raterink, Noë Bokila