Het Alzheimer Café komt naar je toe!

OVERBETUWE - Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Ook het Alzheimer Café Overbetuwe heeft diverse bijeenkomsten op stapel staan met als thema ‘Dementievriendelijk samenleven’.

De weg die mensen met dementie afleggen gaat vaak gepaard met onzekerheid en verdriet. Dit vraagt veel van deze mensen en hun omgeving. Het helpt wanneer wij dementie niet alleen weten te herkennen, maar ook iets kunnen doen voor iemand met dementie of een mantelzorger. ‘ Zien is 1… Doen is 2! ‘

In deze speciale editie van het Alzheimer Café staan we daarbij stil met Alice Liedenbaum, trainer bij Samen Dementievriendelijk. We komen met elkaar tot een aantal tips m.b.t. het beter omgaan met dementie. Ook kun je al je vragen kwijt die je hebt over dementie en het leven met deze ziekte.

Mensen met dementie, mantelzorgers, zorgverleners en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom op de volgende locaties en momenten:

Oosterhout: 17 september 14-16 uur, De Schakel, Honsvoet 2, Oosterhout

Heteren: 19 september 10-12 uur, De Bibliotheek, Flessestraat 13, Heteren

Elst: 19 september 19-21 uur, De Wieken, Prinses Irenestraat 49, EA Elst

Zetten: 21 september 14-16 uur, De Verbinding, Stationsstraat 1, AW Zetten

De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Annet Fleer, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com