Gezellige sfeer tijdens de picknick. (foto: Rens Debot)
Gezellige sfeer tijdens de picknick. (foto: Rens Debot)

Jaarlijkse picknick bij SDOO weer groot succes

HETEREN - Zonnebloem Heteren was afgelopen dinsdag weer te gast bij SDOO voor een heerlijke picknick. Het was wel de tiende of elfde keer dat de deelnemers van de Zonnebloem gastvrij onthaald werden door de mensen van SDOO.

Niemand weet meer waarom we dit de Picknick zijn gaan noemen, iedereen zit aan keurige tafels en niet op kleedjes op de grond, maar wat doet het ertoe. In de kantine van SDOO is het gelijk weer ouderwets gezellig. De deelnemers genieten van een kop koffie, een borreltje en een heerlijke lunch. De mensen van SDOO sloven zich uit om het iedereen naar de zin te maken. Drank inschenken, pannen soep klaarmaken en ballen gehakt en frikadellen braden.

Ook de vrijwilligers van de Zonnebloem dragen hun steentje bij om er een gezellige boel van te maken. De één heeft prachtige bloemstukjes voor op de tafels gemaakt, anderen maken heerlijke slaatjes en weer anderen zijn druk met het serveren van al het lekkers. Eén vrijwilligster heeft zich gespecialiseerd in het bakken van frites voor het hele gezelschap. SDOO overweegt haar een vast contract aan te bieden. Het is niet verwonderlijk dat de deelnemers dan ook met goed gevulde magen en heel tevreden weer naar huis worden gebracht. De datum voor volgend jaar staat al vast.