Luctor et Emergo. (foto: Seniorenorkest)
Luctor et Emergo. (foto: Seniorenorkest)

Concert Luctor et Emergo

in Huis van Ochten

OCHTEN - Op donderdag 20 september geeft het Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo een concert in het Huis van Ochten. Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Dorpshuis Ochten, Dr. M. van Drielplein 2 en begint om 19.30 uur.

Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo is opgericht op 9 januari 1986 en bestond toen uit achttien leden uit de buurt van Ingen, maar inmiddels is het orkest uitgegroeid naar een regionaal seniorenorkest met ongeveer 50 - 55 muzikanten (m/v). De leden zijn tegenwoordig niet alleen afkomstig uit de Betuwe, maar ook uit de Tielerwaard, de Bommelerwaard, de Veluwe en zelfs uit de regio rondom Utrecht. Het is een 'echt' seniorenorkest, want de leden zijn muzikanten die de leeftijd van 50 jaar (ruim) gepasseerd zijn.

De muzikale leiding van het orkest is sinds de oprichting in handen van Chris Kok. Het orkest verzorgt optredens in binnen- en buitenland, in verzorgings-en verpleegtehuizen en tijdens evenementen. Het repertoire bestaat uit licht klassieke muziek, volksliedjes, polka’s, populaire liedjes en marsmuziek enzovooort. De toegang is gratis, giften zijn welkom (in de bus bij uitgang zaal).