Pakt Heteren laatste kans op een dorpshart?

HETEREN - Na ondertekening van de intentieverklaring door alle betrokken partijen groeit het vertrouwen dat Heteren de laatste kans op een dorpshart gaat pakken. Een nog op te richten stichting, bestaande uit vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de Ondernemersvereniging en Heteren Sociaal moet op zoek naar acht a tien bestaande en/of nieuwe ondernemers die samen de 1300 vierkante meter winkelruimte in het nieuw te bouwen dorpshart moeten vullen.

Die plannen liggen er al jaren, maar kwamen nooit van de grond omdat er pas gebouwd kon worden als alle winkelruimte en minimaal zeventig procent van de woningen is verkocht of verhuurd. Die taak ligt nu bij de op te richten stichting, die daar hulp bij krijgt van Fresh Forward, een adviesbureau dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van levendige kernen. Het bedrijf was eerder actief bij de activatie van Zeewolde en Almere.

Dorpsbewoners, investeerders en ondernemers kregen deze week uitleg over het project en de stappen die moeten worden gezet om de nieuwbouw te realiseren. Zalencentrum De Bongerd was te klein om alle belangstellenden in de zaal te herbergen. Onder grote belangstelling tekenden alle betrokken partijen, waaronder de gemeente en de projectontwikkelaar, een intentieverklaring. Wethouder Rob Engels liet namens gemeente Overbetuwe ook weten zich soepel op te stellen als het gaat om vergunningen. Zo zal het mengen van zorg-, welzijns-, horeca- en winkelfuncties worden toegestaan.

De op te richten stichting gaat samen met plaatselijke ondernemers en Fresh Forward een realistisch en vernieuwend concept ontwikkelen. Met het dorp aan zet, bestaande uit een gevarieerde groep ervaren specialisten, moet het deze keer lukken! Bij succes wordt het project in mei 2019 aan de gemeenteraad voorgelegd.