Deelnemers HeteRun. (foto: Gabi van Breenen)
Deelnemers HeteRun. (foto: Gabi van Breenen)

Roelof Wolters (71) vertelt over HeteRun

HETEREN - Op zondag 7 oktober gaat de derde HeteRun van start! Het begint om 14.35 met de Kidsrun (500 meter) en eindigt met vijf en tien kilometer hardlopen over het nieuwe pad door de uiterwaarden.

Roelof Wolters deed mee aan de afgelopen HeteRuns. Roelof en zijn vrouw Wimmi kwamen vanuit het noorden in 1976 in Heteren wonen. Toen hun kinderen op de Haafakkers zaten, was er eenmalig op Koninginnedag 1991 bij de manege een hardloopwedstrijd in het weiland. Deze wedstrijd werd toen ook al de HeteRun genoemd. Roelof liep voor het eerst hard in militaire dienst. "De eerste kilometers werd ik op achterstand gelopen, na enkele kilometers haalde ik de meesten weer in". "Hij loopt als een diesel", vult Wimmi aan. Op 45-jarige leeftijd pakte Roelof het hardlopen weer op. Eerst met een vriendenclubje, waarvan uiteindelijk één vriend overbleef met wie hij zijn passie deelde. Vorig jaar heeft Roelof op zijn zeventigste zijn vijftiende marathon gelopen. In New York liep hij samen met zijn zoons en aanstaande schoondochter. Ook de moestuin heeft hem veel goed gedaan, want 'een boerenkool lult je niet de oren van de kop'.

Oproep: voor de komende HeteRun kunnen we nog verkeersregelaars gebruiken! Programma, inschrijven, opgave vrijwilliger: www.heterun.nl.