Forte Welzijn helpt

op het Toeslagenspreekuur

ELST - Veel inwoners van de gemeente Overbetuwe hebben te maken met zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvang toeslag en het kindgebonden budget.

Omdat de Belastingdienst een systematiek hanteert met een controle achteraf, wordt niet altijd het juiste bedrag uitbetaald. Daardoor moeten burgers vaak toeslagen terugbetalen of bestaat er nog recht op een nabetaling. Veel mensen weten niet dat ze zelf veranderingen met betrekking tot hun inkomen of huishouden moeten doorgeven aan de Belastingdienst Toeslagen.

De regels zijn ingewikkeld en verschillen per toeslag. Vrijwilligers van het Toeslagenspreekuur geven hierover graag advies. Daarnaast bieden zij hulp en ondersteuning. Door een korte lijn met de Belastingdienst beschikken deze vrijwilligers over de juiste informatie.

Het Toeslagenspreekuur is bedoeld voor burgers van de gemeente Overbetuwe met een laag inkomen. Getrainde vrijwilligers kunnen een ieder helpen bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen van de Belastingdienst. Op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur kan men zelf een afspraak maken door te bellen met 085 0406066. Een e-mail sturen kan ook, naar belastingspreekuur@fortewelzijn.nl.

De afspraken voor het Toeslagenspreekuur vinden eens per veertien dagen plaats op de dinsdagochtend bij De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst.