Kunst- en Cultuurmanifestatie

in Hemmen en Zetten

ZETTEN – Op dit moment worden de laatste punten op de i gezet voor de komende Kunst- en Cultuurmanifestatie die van vrijdag 14 september tot en met zondag 30 september 2018 in het Gelderse Hemmen en Zetten wordt gehouden op en rond het prachtig groene Landgoed 'De Heerlijkheid Hemmen'. Het hoofdaccent ligt op de beeldende kunst.

De manifestatie wordt geopend met een theatrale parade. Deze zal op vrijdag 14 september om 16.00 uur starten bij Hendrik Pierson College in Zetten en voert langs Galerie De Sleedoorn naar de Kasteelruïne in De Heerlijkheid Hemmen waar een spectaculaire openingsact uitgevoerd zal worden. De opening wordt opgeluisterd met zang, dans, muziek en heerlijk eten.

In de drie weekenden exposeert een aantal bekende Nederlandse kunstenaars: Maria Roosen, Rob Sweere, Maarten Baas, Rinke Nijburg, Jos van Doorn, Emmy Chau en Yvonne Halfens. Tien kunststudenten van ArtEZ-Fine Art uit Arnhem tonen hun werk in het kasteelpark van Hemmen. Vierentwintig leden van het kunstenaarscollectief Het Venster en hun gastkunstenaars exposeren in het eerste weekend op bijzondere particuliere locaties, vervolgens in een overzichtstentoonstelling in Het Pakhuis. Daarnaast is er een expositie van acht Baskische kunstenaars in Galerie de Sleedoorn te Zetten.

Rondom het thema 'Wereldwijd de Heerlijkheid' is tevens gekozen voor een programma van podiumkunsten gedurende de weekends 15/16 september; 22/23 september en 29/ 30 september. Raadpleeg de website www.wdh2018.nl voor alle informatie en het volledige programma. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door subsidies onder meer van Provincie Gelderland, Gemeente Overbetuwe en Prins Bernhard Cultuurfonds.