Afbeelding

Herlaar Landmeten BV helpt problemen te voorkomen

'Buurman, u gaat over mijn erfgrens!'

DRIEL – Een schuur bouwen, een heg plaatsen of een boom planten; heel normale werkzaamheden die op eigen erf worden gedaan. Toch ontstaan hierbij tussen buren nogal eens meningsverschillen over de erfgrens. Om te voorkomen dat er over grenzen heen wordt gegaan schakelt u Herlaar Landmeten BV in. Met Herlaar haalt u vele jaren kadastrale ervaring bij huis.

Als kleine jongen ging Bart Herlaar, nu 42 jaar, al met vader Hans mee het veld in. Hij raakte gefascineerd door de landmeetkunde en volgde de opleiding. Vanaf zijn 25e werd Bart, samen met vader Hans, de spil van hun eigen landmeetkundige bureau. Inmiddels heeft vader Hans de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heeft Bart het stokje volledig overgenomen. 'Voordat we gingen samenwerken heeft mijn vader zijn sporen verdiend bij het Kadaster, de welbekende organisatie waar vastgoed- en geografische informatie worden geregistreerd. Herlaar Landmeten BV is een zelfstandig en onafhankelijk landmeetkundig bureau dat onder andere in opdracht van het Kadaster metingen verricht', vertelt Bart. 'Daarnaast worden we ook door particulieren en bedrijven rechtstreeks ingehuurd; korte lijnen zorgen voor onze flexibiliteit.'

Herlaar kan voor u metingen verrichten (grensreconstructie) om zo uw erfgrens vast te stellen. De grens die door Herlaar bepaald is, wordt geregistreerd in een tekening (veldwerk) en aangeboden aan het Kadaster. Deze gegevens zijn tevens van waarde bij de (ver)koop van een grondperceel. Ook als u exact de oppervlakte van uw perceel wilt weten of als u uw perceel wilt opsplitsen, maakt Herlaar graag een offerte voor u. Om nauwkeurigheid te garanderen werkt Herlaar alleen met geavanceerde meetapparatuur van het gerenommeerde merk Leica. T: 06 48736487; www.HerlaarLandmeten.nl.