Forte Geldzaken zoekt vrijwilligers

OVERBETUWE - Anderen helpen bij geldzaken? Forte Geldzaken zoekt vrijwilligers! Bent u thuis in financiën? Voor sommige mensen is geldzaken op orde krijgen en houden lastig en geeft veel stress. Hierdoor stapelen rekeningen zich op en komt men in de schulden. En dat wil niemand.

Forte Geldzaken heeft een enthousiast team vrijwilligers die hulp biedt bij deze vraagstukken. Op dit moment zoeken wij nieuwe vrijwilligers die zich voor dit dankbare werk willen inzetten. Zij ontvangen vanuit Forte Welzijn in september een basistraining. Er zijn diverse functies vacant:

-Maatje Thuisadministratie. Samen met de inwoner brengt u de administratie weer op orde. Zo ontstaat inzicht in inkomsten, uitgaven en schulden. Ook helpt u bij het invullen van financiële formulieren en de belastingaangifte. En, is er een toeslagenspreekuur. U werkt vooral met inwoners met een laag inkomen en inwoners die in de schulden zitten of dreigen te komen.

-Docent voor de Cursus Voor ’t zelfde geld. U ondersteunt mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, om meer uit hun geld te halen. Kennis van financiën en lesgeven is een pré. U gaat aan de slag in een kleine groep.

Wilt u dit team aanvullen, of wilt u meer weten? Neem contact op met coördinator Foka Bruggema: mail naar fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of bel 06 33793860. Forte Geldzaken is onderdeel van Forte Welzijn en werkt samen met gemeente Overbetuwe.