Informatiebijeenkomst stichting Driel-Polen

DRIEL - Op donderdag 30 augustus houdt de stichting Driel-Polen in nauwe samenwerking met de basisscholen De Meeuwenberg en De Kameleon voor ouders van leerlingen een informatiebijeenkomst in de RK kerk van Driel, waar ook het Informatiecentrum De Polen van Driel gevestigd is.

De bijeenkomst, die begint om 20:00 uur, is ook toegankelijk voor andere belangstellenden uit Driel of omliggende gemeenten. De Drielse gemeenschap is sinds september 1944 verbonden met de geschiedenis van de 1st Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade. Op verschillende plekken komt dit tot uitdrukking. Het Polenplein, het Sosabowskiplein, de Casimirstraat, de twee monumenten op het Polenplein, een boom in de tuin van de Cunerahof en nog diverse andere plekken in het dorp of directe omgeving. Maar ook de kleuren van de kleding van de voetbalclub RKSV Driel; zij vertegenwoordigen de kleuren van de Poolse vlag met op het shirt een embleem van een parachutist.

Leerlingen van de basisscholen hebben vanaf 1946 een bijdrage geleverd door mee te zingen in een koortje en/of als onderdeel van een voetbalteam van RKSV Driel bloemen te leggen. Deze deelname aan de herdenking wordt door de aanwezigen en stichting Driel-Polen zeer gewaardeerd.

Over de geschiedenis van het ontstaan van de nauwe banden met de leden van de brigade, hun nabestaanden en andere betrokkenen wil de stichting Driel-Polen graag zoveel mogelijk geïnteresseerden informeren. "Om een inschatting van het aantal aanwezigen te kunnen maken vinden wij het prettig als u uw komst meldt. Dat kan via info@driel-polen.nl of via 06 22343578."