Taalhulp in de bieb
Taalhulp in de bieb -

Activiteiten tijdens de

Week van de Alfabetisering

OVERBETUWE - Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 tot en met 9 september verzorgen de bibliotheken in Elst, Heteren en Zetten een quiz en tentoonstelling over laaggeletterdheid. Dit om aan bezoekers duidelijk te maken wat laaggeletterdheid nu precies inhoudt én welke activiteiten de bieb het hele jaar door organiseert voor deze groep.

Laaggeletterden hebben moeite met lezen en schrijven, dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat rekenen voor hen vaak ook een probleem vormt? En hoeveel laaggeletterden wonen er nu eigenlijk in Nederland? Voor antwoorden op deze vragen, en meer, kun je tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 tot en met 9 september terecht in de bibliotheken in Elst, Heteren of Zetten. Door het maken van een quiz samen met onze taalbegeleiders kom je meer te weten over laaggeletterdheid. Ook hangen er in verschillende vestigingen en wijkgebouwen posters en andere materialen met weetjes over laaggeletterdheid.

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert het hele jaar door activiteiten voor laaggeletterden, zoals taalcafés, taalhuizen en de VoorleesExpress. Bij de Taalcafés in de bibliotheken in Elst, Heteren en Zetten kun je ontspannen met elkaar de Nederlandse taal oefenen. Voor gezinnen met een taalachterstand organiseert de bibliotheek de VoorleesExpress Overbetuwe. Een voorlezer komt dan twintig keer over de vloer om samen met de ouders voor te lezen en taalspelletjes te doen.

Meer informatie over hulp met taalvaardigheid bij de bieb staat op www.obgz.nl/taalvaardig.