Infomiddag ecowijk in Zetten

ZETTEN - Vereniging Duurzaam wonen Overbetuwe is bezig om aan de rand van Zetten een ecowijkje op te bouwen in samenwerking met woonstichting Valburg. Op iets meer dan een hectare komen 12 huur en 12 koopwoningen, 3 tiny-houses en een gemeenschapsgebouw. Duurzaam gebouwd met hernieuwbare materialen, goed geïsoleerd, eigen energievoorziening en waterzuivering, gezamenlijke tuin, groen en ingepast in de buurt, geen auto's op het terrein.

"Wij zoeken toekomstige bewoners, mensen die het leuk vinden om mee te werken aan de realisering. Er is plek voor huurders en kopers, voor jong en oud. Ben jij: milieubewust, sociaal, ondernemend, wil je samen een mooie wijk opbouwen, vind je het prettig om in het groen te wonen, wil je best dingen delen, droom je over een mooie wereld met zo min mogelijk vervuiling en afval, sta je open voor andere leefwijzen en nieuwe ideeën, vind je het leuk om samen te organiseren, wil je niet alleen oud worden? Misschien is De Groene Morgen dan wel iets voor jou. Meer weten? Kom naar de infomiddag en hoor meer over onze plannen."

Op zondag 2 september, inloop 13.30 uur, start 14.00 uur met een presentatie. Ruimte voor vragen. Aansluitend een excursie naar het terrein. Eindtijd ca 16.00 uur in Dorpshuis Hemmen, Kerkplein 4 in Hemmen. Graag aanmelden in verband met koffie en thee, via info@duurzaamwonenoverbetuwe.nl. (www.duurzaamwonenoverbetuwe.nl / www.facebook.com/DuurzaamWonenOverbetuwe)

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - De uitslag van de wedvlucht vanuit Laon (Fr) (jonge duiven over 305 km) is als volgt:

1-7 en 8 G. Vischer Arnhem, 2-5-9 en 10 F. Looyschelder Arnhem, 3 en 6 C. v.d. Kolk Elst, 4 F. Sanders Haalderen.

Uitslag wedvlucht Tienen (Be) 137 km (oud en jong): 1-2-3-5 en 8 H. Burgers Elst, 4 Jan Heinhuis SR Elden, 6 Mike Smoorenburg Elden, 7-9 en 10 M. Korthouwer Elst.